Workshop poëtisch schrijven

‘Je bent je eigen getuige’.

Naar mijn idee wordt iedereen geboren als dichter, maar als je ouder wordt verlies je je open blik. Het oefenen in poëtisch schrijven opent een weg in jezelf waar voor jou de bron ligt van je verhalen.

In vijf lessen doe je (schrijf)experimenten die je helpen om jouw verhalen naar je toe te halen. Je graaft achter jouw woorden naar wat naar het oppervlak wil komen. De beelden die in je leven komen stap voor stap naar boven. Zo leer je enerzijds over jezelf en anderzijds zet je een stap in het verder ontwikkelen van het omzetten van je verbeelding in taal. Onverwachtse wendingen halen je uit je vaste patronen. We gaan het schrijven benaderen vanuit een lichamelijk perspectief.

Als je eerder deze lessenserie hebt gevolgd kun je zeker nog een keer meedoen. Deze serie vormt een verdieping van het thema.

Schrijf je proza of poëzie? En wil je stoeien met taal en weten wat voor mogelijkheden er zijn om jezelf daarvoor te openen? Je bent van harte welkom! Je hoeft geen schrijfervaring te hebben om mee te doen.
De lessen zijn ook heel geschikt voor mensen die een dagboek (willen) schrijven. Of als je in het algemeen meer creativiteit zoekt. In een veilige omgeving en een kleine groep ontdek je stap voor stap wat er allemaal mogelijk is met taal en hoe flexibel je ermee kan zijn.

Praktische informatie
Email: schrijfatelier.van.hava@gmail.com
Telefoon: 06 – 427 586 51

Workshopleider: Hava Güveli
Locatie: Hortus Nijmegen, d’Almarasweg 22d (park Brakkenstein)
Data: vrijdag 13,  20 en 27 mei, 3 en 10 juni 2022 (17 juni is reservedag,voor het geval er een les uitvalt)
Tijd: 10.15 (inloop), 10.30 start de les tot en met 13.30 uur
Kosten voor deze lessenserie: € 120 (omdat we weer na een lange periode weer bij elkaar komen, is dit een welkomsprijs (normale cursusprijs:€  175)
Aanmelden: via schrijfatelier.van.hava@gmail.com

De kosten zijn inclusief koffie, thee en koekjes.

Wat mensen zeggen over eerdere lessen 

  • Hava heeft mij al een aantal keer ontzettend vooruit geholpen in het blootleggen van mijn schrijfproces, dus mocht je schrijven en een duw in de juiste richting kunnen gebruiken, dan kan ik dit heel erg aanraden.- Rik
  • De lessen van Hava heb ik als heel waardevol ervaren omdat ze me uitdaagde om een stap verder te gaan in mijn eigen schrijfproces. Ik heb nu nog veel profijt van haar aanpak. – Iris
  • Wat ik hoopte is al gebeurd! Ik schilder weer….het stroomt weer…ik ben verbaasd!  De schrijflessen hebben me een laatste zetje gegeven tot meestromen. Bedankt voor je hulp, en voor je lessen. – Marije
  •  Ik heb geleerd om persoonlijk te schrijven. – Hetty
  • Heel bijzonder om mee te maken. Door haar benadering heb ik nieuwe inzichten gekregen in mijn schrijfproces. Ze weet ook goed aan te sluiten op de behoeftes van cursisten. – Brigitte

 

Over Hava
Hava Güveli (Deventer, 1980) schrijft proza en poëzie. Zij won in 2006 de El Hizjra Literatuurprijs. Haar poëzie is beeldend en melodieus. Haar Turks-Nederlandse achtergrond schemert door de inhoud. In 2019 studeerde ze af aan de Academie voor Schrijfdocenten, Dactylus in Amersfoort. Lesgeven aan volwassenen en kinderen vindt ze leuk.Eind 2020 verscheen van haar de bundel ‘Alles wat ik vergeet is mooi meegenomen’, uitgebracht door Uitgeverij Van Groningen. Momenteel werkt ze aan haar volgende bundel met als titel ‘Zachte vuisten’.

Datum

13 mei 2022
Verlopen!

Tijd

10:15 - 13:30
Hortus Nijmegen Theetuin

Locatie

Hortus Nijmegen Theetuin
D'Almarasweg 22D, 6525 DW Nijmegen
Website
https://www.hortusnijmegen.nl/onze-tuinen/theetuin/

In onze gecultiveerde theetuin vind je veel rust en schoonheid. Ook vind je er – onder de grote parasol – het terras, de kassen en de serre. Daarmee biedt deze prachtige locatie ruimte aan feestjes, lunches, promotiefeesten, optredens, trouwpartijen en zelfs uitvaarten. Daarnaast is het een fijn onderkomen voor het geven workshops.

Organisator

Hava Güveli
Telefoon
+31 (0)642758651
Email
schrijfatelier.van.hava@gmail.com
september 2023
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930