Wij zijn Hortus

Met vrijwilligers en achtergrond over ons werk

Een groen werkverband helpt de tuinen groeien en bloeien

Met een kleine 60 mensen werken we aan een bloeiende Hortus Nijmegen. Een paar van ons werkt met subsidie, een paar anderen besturen de Hortus. Maar het grootste deel bestaat uit de 50 vrijwilligers. Zonder hen zou er geen Hortus mogelijk zijn. Met elkaar vormen we een mooi werkverband waarbij ‘plezier in het werk in groen’ voorop staat. Bovendien vinden we het fijn als iedereen eigen ideeën ontwikkelt.  

Onze vrijwilligers, het goud van de Hortus

Hortus Nijmegen bestaat dankzij de inzet van veel vrijwilligers. Wij zorgen ervoor dat onze twee tuinen (de botanische tuin en de theetuin) er mooi bij liggen.

Van vele markten thuis

En ook zorgen wij dat je vriendelijk een drankje of hapje krijgt. Onze technische mensen nemen allerlei klussen en klusjes voor hun rekening. Neem bijvoorbeeld de tussenwand in de kas, waaraan zij nu werken, zodat het binnen behaaglijk is in de kas. In het kantoor vind je onze administratieve krachten.
Ook kun je er mensen tegenkomen die de PR van Hortus Nijmegen verzorgen. ​En dan hebben we ook nog mensen die educatieve bijeenkomsten verzorgen.

Wil jij ook vrijwilliger worden?

Scrol dan even naar beneden. Daar lees je hoe je dat kunt aanpakken.

 

Leren en stage

Educatie is meer dan in de schoolbanken zitten. Wat is er fijner dan in het groen leren? Hortus Nijmegen biedt op aanvraag educatie aan voor scholen, studenten en volwassenen. Denk aan (thema) rondleidingen, lezingen, workshops of een dagje meewerken in de tuin.

Ook zijn we een door SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) gecertificeerd leerbedrijf voor stage.   

 

 

Het bestuur van Hortus Nijmegen

Hortus Nijmegen kent een vijfhoofdig bestuur. Zij geven richting aan het reilen en zeilen, zorgen voor sponsors,verzorgen de financiën en nemen verantwoordelijkheid voor de mensen van Hortus Nijmegen. Al deze taken hebben zij verdeeld en binnenkort stellen ze zich uitgebreid aan je voor.

Hier alvast de namen en taken in het bestuur.

Wim Hompe (voorzitter)

Hermine Groenendaal (Personeel)

Jan Jansen

Jan Brok (financiën)

Ze hebben hier iets aan de kennis die ik heb. En ik vind het heerlijk om verbonden te zijn in de groene omgeving van deze tuin.

~ Ron Kroeze, is vrijwillig ICT beheerder ~

Als stagair bij Hortus krijg ik de ruimte om me verder te ontwikkelen in een boeiende, groene en rustgevende omgeving. Ik vind het opvallend hoeveel ik hier al geleerd heb.

Ik vind het heerlijk om met enthousiaste en betrokken collega's samen te werken.

~ Anita van Kempen werkt vrijwillig als webdesigner ~

Je wilt vrijwilliger worden?

Vacatures:

Terrasmedewerker:
Voor het nieuwe seizoen zoeken wij voor de bedienig op het buiten- en binnenterras nieuwe medewerkers voor 2 halve dagen per week. Werktijden in overleg. Info en aanmelden via het formulier.

Medewerker Theetuin:
In onze Theetuin komt een plaats vrij voor een enthousiaste vrijwilliger die bekend is met tuinieren en die graag in een team samenwerkt om de pracht van de bloementuin in stand te houden. Voor twee of drie dagdelen per week.

Als je vrijwilliger wilt worden, is het goed dat je een paar dingen weet van wat wij vragen van en bieden aan vrijwilligers.

wij vragen en bieden

  • dat je je tenminste twee halve dagen per week inzet voor je taak bij Hortus Nijmegen (maandag t/m vrijdag)
  • je krijgt geen vergoeding. Wel bieden we faciliteiten zoals deelname aan concerten, educatieve uitstapjes, rondleidingen en dergelijke

zo werkt het

  • je hebt een kennismakingsgesprek met de directeur, het hoofd van de sectie waarvoor je komt werken en de coördinator van de vrijwilligers
  • na een maand werken hebben we een proeftijdgesprek met elkaar. Als je blijft krijg je een vrijwilligerscontract.

contact en informatie

Je kunt informatie inwinnen of je aanmelden bij Bernadette van Beekum. Zij is onze coördinator vrijwilligers.
Telefoonnummer: 024 356 14 09
of via  aanmeldingsformulier hiernaast.

Aanmeldingsformulier voor vrijwilligers

Heeft interesse als vrijwilliger

12 + 15 =