Wij zijn Hortus

Met vrijwilligers en achtergrond over ons werk

Een groen werkverband helpt de tuinen groeien en bloeien

Met een kleine 80 mensen werken we aan een bloeiende Hortus Nijmegen. Het overgrote deel bestaat uit vrijwilligers. Zonder hen zou er geen Hortus mogelijk zijn. Met elkaar vormen we een mooi werkverband waarbij ‘plezier in het werk in groen’ voorop staat. Daarin is ook plaats voor stagiaires van verschillende opleidingen. Bovendien vinden we het fijn als iedereen eigen ideeën ontwikkelt.  

Leren en stage

Educatie is meer dan in de schoolbanken zitten. Wat is er fijner dan in het groen leren? Hortus Nijmegen biedt op aanvraag educatie aan voor scholen, studenten en volwassenen. Denk aan (thema)rondleidingen, lezingen, of een dagje meewerken in de tuin.

Ook zijn we een door SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) gecertificeerd leerbedrijf voor stages. De Hortus heeft mogelijkheden voor stages voor het middelbaar en hoger beroepsonderwijs en afstudeeropdrachten voor de Universiteit. Heb je interesse stuur dan een verzoek aan contact@hortusnijmegen.nl.

 

 

Ze hebben hier iets aan de kennis die ik heb. En ik vind het heerlijk om verbonden te zijn in de groene omgeving van deze tuin.

~ Ron Kroeze, is vrijwillig ICT beheerder ~

Als stagair bij Hortus krijg ik de ruimte om me verder te ontwikkelen in een boeiende, groene en rustgevende omgeving. Ik vind het opvallend hoeveel ik hier al geleerd heb.

Ik vind het heerlijk om met enthousiaste en betrokken collega's samen te werken.

~ Anita van Kempen werkt vrijwillig als webdesigner ~