Wij zijn Hortus

Met vrijwilligers en achtergrond over ons werk

Een werkverband helpt de tuinen groeien en bloeien

Met zo’n 70 mensen werken we aan een bloeiende Hortus Nijmegen. Plezier in het werk staat voorop. Een paar van ons heeft een betaalde baan. Alle anderen zijn vrijwilliger. Dat geldt ook voor het bestuur. Met elkaar vormen we een mooie werkgemeenschap van vrijwilligers, van mensen die zinvol werk willen doen, van mensen die hier door rust, ruimte en regelmaat willen herstellen en van mensen die hier hun afstand tot de arbeidsmarkt willen verkleinen en/of overbruggen.

Zonder vrijwilligers zou er geen Hortus mogelijk zijn. Met elkaar vormen we een mooi werkverband waarbij ‘plezier in het werk’ voorop staat. Werken in de Hortus kan plaatsvinden in tuinen, horeca, technische dienst,  programmering en administratie.

Wil jij ook bij ons vrijwilliger worden lees dan vooral verder.

 

Lees over de verschillende mogelijkheden op de volgende pagina’s verder: Vrijwilligers, Stage, Bestuur, ANBI.

Ze hebben hier iets aan de kennis die ik heb. En ik vind het heerlijk om verbonden te zijn in de groene omgeving van deze tuin.

~ Ron Kroeze, is vrijwillig ICT beheerder ~

Als stagair bij Hortus krijg ik de ruimte om me verder te ontwikkelen in een boeiende, groene en rustgevende omgeving. Ik vind het opvallend hoeveel ik hier al geleerd heb.

Ik vind het heerlijk om met enthousiaste en betrokken collega's samen te werken.

~ Anita van Kempen werkt vrijwillig als webdesigner ~