Handige handen van George

Trefwoorden:

Gepubliceerd op: 22 juni 2021

0

Terwijl wij ons gesprekje willen beginnen wordt George van verschillende kanten aangesproken. Er moet nog wat geregeld worden met hout voor een overkapping en ook wordt de vraag gesteld of hij daar en daar nog over nagedacht heeft. Maar dan kan ons gesprek beginnen.

Een rustige jongen

Wie is George

Antwoord: “Wie ben ik? Ik ben een rustige jongen.”

Zo kom je op mij ook over zeg ik hem. Dan antwoord hij: “Ja ik probeer wel altijd mijn rust te vinden in mezelf. Misschien heeft dat wel met vroeger te maken. Ik heb veel aan vechtsport gedaan en daardoor kan ik wel heel rustig zijn.”

Wat voor werk doe jij?

Antwoord: “Het werk dat ik doe is bij Reclassering Nederland en daar werk ik met verschillende cliënten.”

Maar George we zijn nu in de Hortus Nijmegen.

Wat heeft de Reclassering Nederland met de Hortus Nijmegen te maken?

Antwoord: “Ik weet nog goed dat ik voor het eerst hier kwam. Dat was ruim anderhalf jaar geleden. In de periode van juli augustus, dus bijna twee jaar geleden zelfs. Ik kwam hier op therapeutische basis werken en alles was in bloei en ik vond het zo mooi.

Toen werd mij gevraagd of ik hier in de Hortus wat kon doen met cliënten. Dat wist ik niet gelijk en ik wilde daar eerst wel over nadenken. De eerste weken wilde ik ervaren of dit echt wel bij mij hoort. En dat ging eigenlijk heel erg goed. Ik werkte eerst met Jeroen en daarna leerde ik Erik kennen. En op een of andere manier klikte het gewoon. En toen dacht ik als ik dat zo zie, hier kan ik wel blijven. Hier kan ik terecht met een aantal cliënten (vanuit Reclassering Nederland).

In eerste instantie dacht ik met maar een klein clubje te starten. Maar toen kwam Willemijn (directeur Hortus Nijmegen) en het bleek dat er veel gedaan moest worden. Samen met mijn leidinggevende gesproken en ik heb hem toen verteld dat ik hier zeker met 4 tot 6 cliënten hier aan de slag kon gaan.”

Maar wat doen jullie met dat clubje hier dan?

Antwoord: “Ik behoor tot de Technische Dienst van de Hortus Nijmegen en iedereen kan mij vragen om dingen uit te voeren die zij niet kunnen. Het gaat hier dan van bijvoorbeeld bestraten, houtwerk herstellen, borden plaatsen. De jongens zijn nu bijvoorbeeld bezig om de vloer in de keet in orde te maken. Het kan van alles zijn op technisch gebied. Dus we horen hier bij de TD en zijn een manusje-van-alles.”

Heb jij groene vingers of handige handen?

Antwoord: “Beide. Hier in de Hortus alleen Handige handen. Thuis doe ik wel de tuin.”

Wat vindt jij nu zo bijzonder aan de Hortus Nijmegen?

Antwoord: “Weet je wat ik nu zo mooi vindt? Eigenlijk buiten de medewerkers om, waar ik heel goed mee overweg kan kan, zijn er ook al die vrijwilligers. Hoe zij met veel passie bezig zijn met hun stukje om dat mooi te maken. Nu dat maakt mij al zo blij. Als ik hier ’s morgens om 7 uur aankom en dan door de Beukenlaan loop dan komt de rust al tot mij. En dan komt dat goed bij mijzelf binnen.”

Hoe vaak ben jij hier in de Hortus Nijmegen?

Antwoord: “Helaas maar twee dagen in de week op dinsdag en woensdag. Maar ik heb bij mijn leidinggevende wel geopperd om nog een extra dag hier aanwezig te mogen zijn. Tot nu toe is dat nog niet gelukt, maar mocht dat toch nog gaan lukken … En als mijn leidinggevende nu zegt “George de donderdag is voor jou bij de Hortus”, nou dan spring ik dus niet een gat in de lucht, maar mijn hartje gaat wel harder kloppen.”

Fijn dat je dit met ons wilt delen George. En terwijl hij wegloopt wordt hij al gelijk weer aangesproken

Dit vind je ook vast leuk…..

Een gele krabspin

Deze gele krabspin zweefde aan een lange draad over het pad. Als deze zich bedreigt voelt steekt die de eerste 2 paar poten opzij uit om te gaan lopen. Zijwaarts, net als een krab. Maar net zo vaak ook recht vooruit....

Lees meer

0 reacties