Bodemverbetering met compost

Geplaatst in: Theetuin | Tuinnieuws

Trefwoorden:

Gepubliceerd op: 28 februari 2021

0

Toen de sneeuw er nog lag werd door vrijwillers de composthoop verwerkt in de tuin om de bodem te verbeteren.

Bodemverbetering?

De bodem is onze basis

In de Theetuin hebben we de taak goed te zorgen voor de vruchtbaarheid van de grond. Zo krijgen we sterke planten die rijk bloeien.
Planten die op een voedzame bodem groeien, zijn beter bestand tegen droogte. Door compost toe te voegen aan de grond, stimuleren we het bodemleven. De schimmels en bacteriën die gezond zijn voor de aarde en de planten kunnen zich zo vermenigvuldigen. Zie ook de vette worm die heerlijk gedijt. Ze zorgen voor jarenlang tuinplezier. Bovendien ziet het er heel mooi uit als het nieuwe groen door de donkere compost heen groeit. Vorige week lag er ook nog sneeuw in de tuin, maar dat weerhield de vrijwilligers niet om het noodzakelijk werk te verrichten. Foto’s Annette Beerens
 
 

Botanische tuin

 
In onze Botanische tuin is het beter om de processen van bodemverbetering spontaan te laten plaatsvinden. In principe moet de bodem zich hier zelf redden en rijp worden door bladval. Daar de Botanische tuin uit verschillende landschappen bestaat, moet er af en toe wel gezorgd worden dat op sommige plekken de bodem niet te zuur wordt. Maar de natuur doet hier de rest.

Dit vind je ook vast leuk…..

0 reacties