Beschermde planten

Leer onze beschermde planten kennen

Beschermde planten

 

Belangrijk voor een Botanische Tuin is om planten te laten zien die zeldzaam zijn. In Hortus Nijmegen staan maar liefst 66 soorten die op de Rode Lijst staan. Deze planten zijn in hun voortbestaan bedreigd en wettelijk beschermd. Wil je ze komen bekijken? Er is een doorlopende tentoonstelling waarin je een aantal planten in de tuin zelf kunt ontmoeten: Beschermde Planten.

De schermafbeelding van de Welriekende agrimonie linkt naar de lijst met 10 planten in onze hortus die wereldwijd met uitsterven zijn bedreigd. Je kunt de lijst in pdf downloaden.Landelijke tentoonstelling

In 2015 werd de landelijke tentoonstelling Beschermde planten in 24 verschillende Botanische Tuinen geopend. Nog steeds is deze tentoonstelling belangrijk: het vertelt het zorgelijke verhaal van de wereldwijd bedreigde planten. Er staan 10 planten in onze Botanische Tuin tentoongesteld.  Kijk op ons bord bij de ingang, of vraag een hand-out bij de horeca. Je kunt de hand-out ook downloaden door op deze link te klikken.

 

Flavia Faas zingt over bedreigde planten

Speciaal voor de tentoonstelling schreef Rob Chrispijn een lied over de planten en hun bedreigingen op de ‘Rode Lijsten’. Luister hoe Flavia Faas dit lied laat klinken.