Onze Tuinen

Een Botanische tuin en een Theetuin in Nijmegen

Het kloppende hart van Hortus Nijmegen

De prachtige landschappen in de Botanische tuin, en de mooie bloemperken in onze Theetuin vormen het levende hart van Hortus Nijmegen. Onze tuinen bieden daarmee ruimte voor wandelen, stil genieten, fotograferen, workshops volgen, een heerlijk tijdbesteding van onze vrijwilligers enz. enz!

Botanische tuin

Zie de kleuren in alle jaargetijden. Luister naar de vogels, bespied de eekhoorns en ontdek wat er in het water rondscharrelt. Volg hoe de beek met klaterend water in de vijver tot rust komt. Beklim het alpinum … In de Botanische Tuin vind je verschillende nagebootste landschappen met vooral ‘natuurlijke’ vegetaties. Bloemrijke kalkgraslanden, een holle weg, en een vijver met aangrenzend moerasgebied zijn een paar van de landschappen die je tegenkomt als je door onze Botanische tuin wandelt.

De plattegrond van de Botanische tuin biedt je houvast als je er rondwandelt. Je kunt hem thuis uitprinten. Je kunt hem ook ophalen bij het terras van de theetuin.

Theetuin

In onze kleurig aangelegde theetuin vind je veel rust en schoonheid. En vind je er – onder de grote parasol – het terras, de kassen en de serre. Daarmee biedt deze prachtige locatie  ruimte aan feestjes, lunches, promotiefeesten, optredens, trouwpartijen en zelfs uitvaarten. Ook is het een fijn onderkomen voor workshops en kinderactiviteiten. En in het weekend is er vaak muziek te genieten.
Niet in de laatste plaats is de theetuin een plek waar onze vrijwilligers met hart en ziel aan werken.

De plattegrond van de Theetuin helpt je bij het ontdekken van wat je ziet. Je kunt de plattegrond thuis uitprinten. Je kunt hem ook ophalen bij het terras van de theetuin.

Nieuws

Violen voor Victor

Jan Jansen, ook bestuurslid van Hortus Nijmegen, heeft op de verjaardag van Victor Westhoff op 12 maart eer betoond aan de grondlegger van de Botanische tuin door samen met een aantal Hortus Nijmegen medewerkers een Maarts viooltje te plaatsen bij zijn standbeeld.....

Bodemverbetering met compost

Toen de sneeuw er nog lag werd door vrijwillers de composthoop verwerkt in de tuin om de bodem te verbeteren. Bodemverbetering? De bodem is onze basis In de Theetuin hebben we de taak goed te zorgen voor de vruchtbaarheid van de grond. Zo krijgen we sterke planten die...

Dichtgevroren vijver

Heel Nederland lijkt bevangen van de schaatskoorts en ook de vijver in de Botanische Tuin bevriest gedeeltelijk. De waterval en de beek blijven de hele winter doorstromen en daardoor is het ijs hoe hard het ook gaat vriezen niet stabiel en dus gevaarlijk. Gevaarlijk...