Onze Tuinen

Een Botanische tuin en een Theetuin in Nijmegen

Het kloppende hart van Hortus Nijmegen

De prachtige landschappen in de Botanische tuin, en de mooie bloemperken in onze Theetuin vormen het levende hart van Hortus Nijmegen. Onze tuinen bieden daarmee ruimte voor wandelen, stil genieten, fotograferen, workshops volgen, een heerlijk tijdbesteding van onze vrijwilligers enz. enz!

Botanische tuin

Zie de kleuren in alle jaargetijden. Luister naar de vogels, bespied de eekhoorns en ontdek wat er in het water rondscharrelt. Volg hoe de beek met klaterend water in de vijver tot rust komt. Beklim het alpinum … In de Botanische Tuin vind je verschillende nagebootste landschappen met vooral ‘natuurlijke’ vegetaties. Bloemrijke kalkgraslanden, een holle weg, en een vijver met aangrenzend moerasgebied zijn een paar van de landschappen die je tegenkomt als je door onze Botanische tuin wandelt.

De plattegrond van de Botanische tuin biedt je houvast als je er rondwandelt. Je kunt hem thuis uitprinten. Je kunt hem ook ophalen bij het terras van de theetuin.

Theetuin

In onze kleurig aangelegde theetuin vind je veel rust en schoonheid. En vind je er – onder de grote parasol – het terras, de kassen en de serre. Daarmee biedt deze prachtige locatie  ruimte aan feestjes, lunches, promotiefeesten, optredens, trouwpartijen en zelfs uitvaarten. Ook is het een fijn onderkomen voor workshops en kinderactiviteiten. En in het weekend is er vaak muziek te genieten.
Niet in de laatste plaats is de theetuin een plek waar onze vrijwilligers met hart en ziel aan werken.

De plattegrond van de Theetuin helpt je bij het ontdekken van wat je ziet. Je kunt de plattegrond thuis uitprinten. Je kunt hem ook ophalen bij het terras van de theetuin.

Nieuws

Helaas “Kerst in de Hortus” gaat niet door!

Helaas ... In zorgvuldige afstemming met de betrokken partijen is de lastige beslissing genomen om Kerst in de Hortus niet door te laten gaan.  Daarmee respecteert en volgt de Hortus Nijmegen de noodzakelijke maatregelen vanuit de bevoegde instanties. Met de nieuwe...

Kerst in de Hortus 2021

De kerstperiode is ook in de Hortus Nijmegen aan de gan. Onze vrijwilligers zijn druk in de weer met de voorbereidingen.. Hortus in unieke kerstsfeer. Op 12 december tovert de Hortus volledig om in kerstsfeer. Kom jij samen met ons alvast in de kerststemming? Struin...

TIP: Ultiem kerstcadeau

De kesrtperiode is fijn om te geven en te krijgen. Hortus Nijmegen: De Groene Schatkamer. De Botanische Tuin in Brakkenstein in Nijmegen herbergt een enorme soortenrijkdom. Ruim 800 soorten zijn er te vinden. Een aanzienlijk aantal hiervan staat op de zogenaamde Rode...