TIP: Paddenstoelen in kunst, cultuur en natuur

Trefwoorden:

Gepubliceerd op: 7 februari 2022

0

Inspiratiebron paddenstoelen

Paddenstoelen zijn al sinds lange tijd een inspiratiebron voor kustenaars, ontwerpers en dichters. ‘Paddenstoelen in kunst, cultuur en natuur’ neemt je mee in het brede scala van uitingen waar paddenstoelen een rol in spelen.

Welke invloed hadden paddenstoelen bijvoorbeeld in de visioenen van Hildegard von Bingen? Hoe werd Gaudi erdoor geïnspireerd bij het ontwerpen van zijn bouwwerken? Welke rol heeft de paddenstoel in ons voedsel? Deze en vele andere onderwerpen passeren in dit boek de revue.

Bij het maken van ‘Paddenstoelen in kunst, cultuur en natuur’ werkten bijna 400 kunstenaars, verzamelaars, wetenschappers, schrijvers, architecten, dichters uit ongeveer 50 landen mee.

Het plezier straalt van dit lees- en kijkboek af. Voortaan kijk je met andere ogen naar paddenstoelen.

  • paddenstoelen als inspiratiebron
  • lees en kijk, geniet en verwonder
  • rijk geïllustreerd met kunst en cultuur

Antoon Kuhlmann en Dominique Clement – beide afgestudeerd aan Wageningen Universiteit – brengen hun enthousiasme voor de natuur over met korte verhalen en fraaie afbeeldingen. Eerder maakten ze samen het boek ‘Hortus Nijmegen, de groene schatkamer’.

Dit boek is te koop bij KNNV Uitgeverij en kost € 24,95 De laatste exemplaren zijn te bestellen via mail via info@knnvuitgeverij.nl

Meer informatie bij KNNV Uitgeverij 

Dit vind je ook vast leuk…..

0 reacties