Schemerlicht een schitterend festival in de Botanische tuin

Komende herfstvakantie van 16 t/m 25 oktober 2020 hebben we in de Botanische tuin een kunstzinnig en innovatief licht- en geluidskunst evenement voor alle leeftijden onder de naam Schemerlicht. Tussen 19:00-00:00 kun je een looproute volgen waarmee de werken aan elkaar zijn verbonden.

Voorbode van 50-jarig jubileum van Hortus Nijmegen

Tijdens een wandeling bij schemering loop je langs verschillende audiovisuele kunstwerken en worden bezoekers op een nieuwe manier verbonden met de natuur.

Want Schemerlicht heeft wil kinderen en volwassen op een speelse, uitdagende en kunstzinnige manier in contact te brengen met de natuur.

De werken brengen je in verbinding met de plek door je zintuigen op scherp te zetten; bijvoorbeeld door een ruimtelijke licht- geluidservaring met geluiden uit de Botanische tuin als basis.

Dit festival is een voorbode van een groter evenement in 2021 wanneer we het 50-jarig bestaan van de botanische tuin van Hortus Nijmegen vieren.

Samenwerking

De openstelling is een initiatief van Schemerlichtfestival, Drift Festival en Hortus Nijmegen en wordt gesteund door de gemeente Nijmegen.

Meer informatie

vind je bij onze evenementen

Dit vind je ook vast leuk…

Ochtend meditatie in de Hortus

Ochtend meditatie in de Hortus

Ochtend meditaties Vanaf dinsdag 29 juni is er de hele maand juli in de prachtige theetuin weer gelegenheid om mee te...

De Horeca gaat weer open

De Horeca gaat weer open

De Horeca in de Theetuin gaat open Vanaf donderdag 10 juni gaat in de Theetuin de Horeca weer open. Vanaf dan is er...

Locatietheater in de Hortus

Locatietheater in de Hortus

Dit jaar bestaat de Botanische tuin van Hortus Nijmegen 50 jaar. In het kader hiervan organiseert de Hortus 50 groep...

0 reacties