De intrigerende gevlekte aronskelk

Aronskelk

Trefwoorden:

Gepubliceerd op: 24 maart 2024

0

De aronskelkfamilie (Araceae) is een plantenfamilie die al eeuwenlang tot de verbeelding spreekt. In een nieuw artikel ‘Plant & Insect: aronskelk’ in Nature Today nemen Jan Jansen, Hortus Nijmegen en Hanneke JellesHortus botanicus Leiden je mee in de fascinerende wereld van de aronskelk, met een focus op de gevlekte aronskelk (Arum maculatum). Ontdek de unieke interactie tussen deze plant en insecten, hoe ze vliegen vangen en hoe ze zich voortplanten. Van de excentrieke bloeiwijze tot de historische seksuele symboliek, dit artikel biedt een boeiende inkijk. Bovendien lees je welke andere verrassende leden deze diverse plantenfamilie herbergt.

In de Botanische Tuin van Hortus Nijmegen groeit de gevlekte aronskelk net als Italiaanse aronskelk en muizenstaartje (Arisarum proboscideum), eveneens aronskelkachtigen. In de Schaduwtuin van de naast gelegen Theetuin kun je de drakenwortel (Dracunculus vulgaris) bewonderen, een aronskelk uit het Middellandse Zeegebied.

Dit vind je ook vast leuk…..

Een gele krabspin

Deze gele krabspin zweefde aan een lange draad over het pad. Als deze zich bedreigt voelt steekt die de eerste 2 paar poten opzij uit om te gaan lopen. Zijwaarts, net als een krab. Maar net zo vaak ook recht vooruit....

Lees meer

0 reacties