TIP: De Groene Schatkamer

Trefwoorden:

Gepubliceerd op: 15 februari 2022

0

Een boek vol foto’s zoals je ze zelf nooit zou maken.

Hortus Nijmegen: De Groene Schatkamer.

De Botanische Tuin in Brakkenstein in Nijmegen herbergt een enorme soortenrijkdom. Ruim 800 soorten zijn er te vinden. Een aanzienlijk aantal hiervan staat op de zogenaamde Rode Lijst omdat ze zeer zeldzaam zijn. Dit boek geeft een zeer overzichtelijke inkijk in de planten die in de Botanische Tuin Nijmegen te vinden zijn.

Een boek met elke week een verrassend verhaal over zeldzame planten en alledaagse bloemen, over hun fascinerende eigenschappen, over hoe soorten samen groeien en zo ons landschap aankleden.

Een boek vol foto’s zoals je ze zelf nooit zou maken. Kleuren en geuren spatten er van af: ze zijn bijna tastbaar. Een boek dat je van de wonderbaarlijke schoonheid van de natuur laat genieten. Bloemen komen tot leven.

Dit boek is uniek en mooi om te geven. Het boek is te koop bij de Hortus Nijmegen of in de Online winkel 

Dit vind je ook vast leuk…..

Prachtige vlinders in de tuin

Prachtige vlinders in de tuin

Margareth Bosch is regelmatig in Hortus Nijmegen te vinden en zette de (overwegend gele) koninginnepage en het boomblauwtje prachtig op de foto. Het leuke is dat ook de rups van de koninginnepage in onze tuinen zat. De rups...

Lees meer
Pijpbloem – Aristolochia clematitis

Pijpbloem – Aristolochia clematitis

Wat een wonderlijke plant als je die voor het eerst ziet. Ik vond hem op geen ander lijken. Mooi hartvormig blad en een lekker dynamische aanblik doordat de stengel zigzagt. De bloemen zijn trompetjes die van binnen bekleed...

Lees meer

0 reacties