Bard in the Yard

Trefwoorden:

Gepubliceerd op: 4 juni 2021

0

Dit jaar bestaat de Botanische tuin van Hortus Nijmegen 50 jaar. Om dit te vieren mogen wij in samenwerking met de Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De vereniging, in het kader van Zalige Zomer het volgende presenteren:

Bard in the Yard

Een theatersolo over William Shakespeare in quarantaine op externe locatie Hortus.

Het is 1605. De pest is uitgebroken in London, de theaters zijn dicht en de bevolking zucht onder een lockdown. Terwijl zijn grootste concurrent het ene pareltje na het andere aflevert kampt Will met een writer’s block. Hij komt niet verder dan kaarsen draaien, brood bakken, pleepapier hamsteren en binge-lezen. Hij MOET een hit produceren! Maar HOE?!
Kan ‘ie het nog? ‘Heeft ‘ie het nog?!

Grasduinend in eigen werk (Romeo & Julia, Twee edellieden van Verona, Het temmen van de feeks, Othello, Macbeth, Henry V, Hamlet, Midzomernachtdroom enzovoorts) en met joùw hulp gaat hij proberen zijn Bard Kaskrakermachine weer aan de praat te krijgen.

‘Ik wìl niet dat mijn stukken alleen in de smaak vallen bij geleerden die jaren moeten studeren om te begrijpen wat er gebeurt. Ik wil kaskrakers schrijven! Geheide blockbusters die de theaters vol doen stromen!’
De oorspronkelijk productie ‘King Lear Leonardo, his three daughters and…’ wordt sinds vorige zomer met veel succes gespeeld in de (achter)tuinen van London door Will&co.

In Hortus Nijmegen met Wim Bouwens

Tickets kunnen besteld worden op de site van Stadsschouwburg Nijmegen  en Concertgebouw De Vereniging

Dit vind je ook vast leuk…..

0 reacties