Agenda & Nieuws

Een overzicht van ons cursusaanbod, muziekevenementen en nieuws

Zoeken en vinden

In de Carousel hierboven komt ons meest recente aanbod langs. Als je naar beneden op de pagina gaat zie je in een lijst al ons aanbod chronologisch weergegeven. Vlak daarboven vind je een zoekbalk. Daar kun je zoeken en op woorden. Veel succes met vinden en hopelijk tot ziens bij ons.

augustus 2020
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Meer evenementen zien?

Klik dan op de knop “meer laden” hierboven.

Workshops & Cursussen

Wil je meer contact met planten? Meer weten van eetbare bloemen, of leren koken met wilde planten? Jezelf al schrijvend beter leren kennen? Of wil je leren hoe je met natuurlijke materialen kan schilderen? De Hortus biedt het allemaal.En nog veel meer!

Concerten

Op zondagmiddagen kan je in de Hortus genieten vanmuziek-optredens. We organiseren voor elk wat wilsvan flamingo tot klassiek, van improvisatie-muziek in kleine bezetting tot orkestuitvoeringen, maar ook kooruitvoeringen en singer-songwriters staan op het programma. Dat alles in de Theetuin van de Hortus: onder het genot van een hapje en een drankje onder de grote parasol buiten of in de intimiteit van de kas. 

Nieuws & Close-up

In de zijbalk leest u het laatste nieuws uit de tuinen. En ook hebben we hier een vaste link aangebracht naar Close-up. In deze website heeft Dominique Flor een prachtig overzicht verzameld van al het grote en kleine dat u in de tuin kunt vinden.

Nieuws

Aan de rand van het moeras……

Aan de rand van het moeras……

Aan de rand van het moeras, in het natte broek-bos, groeien aarzelend maar krachtig, de koningsvarens zich de lente in. Osmunda regalis. De moeite waard om eens heel goed naar te bekijken. Nu nog klein, maar op weg naar soms wel twee meter!

Lees meer

Bezoek Close-up


Close-up de foto-website van Dominique Flor met blogs over allerlei bloemen in Hortus Nijmegen

Dominique Flor fotografeert al jaren in Hortus Nijmegen. Met een heldere toelichting heeft zij al dat moois opgenomen in de website ‘Close-up’. Je kunt er een kijkje nemen.