Zangeres, performer en songwriter Miriam Moczko: gratis zondagmiddagconcert

Zangeres, performer en songwriter Miriam Moczko treedt zondagmiddag 21 april op onder Parasol in de Theetuin.

Het concert begint om 14.00 uur.
De toegang is gratis en reserveren hoeft niet. Een vrijwillige bijdrage voor de zangeres wordt op prijs gesteld.

Miriam omschrijft haar muziek als antwoord op de schoonheid en de pijn die ze in het leven tegenkomt. Met haar altviool en een minimaal gebruik van effecten creëert zij landschappen waar haar stem de luisteraar de weg wijst.

Haar debuutplaat ‘Heimat’ is melancholische en hoopvolle Indie folk over haar familiegeschiedenis.

Wat betekent het eigenlijk om je ergens thuis te voelen? De nummers zijn geïnspireerd door gevoelens, herinneringen aan gebeurtenissen, voorwerpen en plekken.

Miriam: “Heimat is een album over mijn familiegeschiedenis en die van mijn ouders en voorouders. Over onze wortels, die liggen in de provincie Opper-Silezië in Polen, dat voor de Tweede Wereldoorlog nog Duitsland was. Over het trauma van deze oorlog. Over de relatie met mijn ouders die vertrokken naar West-Duitsland. Opgroeien met en opgevoed worden door ouders met een andere moedertaal dan de mijne.”

Miriam is één van de artiesten van De Basis in Nijmegen, de muzikale homebase, mede opgericht door De Staat. Zij tourde door Europa en Australië en trad op in Doornroosje en Paradiso, op het Valkhof Festival en tijdens het Melodica Festival in Parijs.