Wandeling met Paul Hoftijzer “Eetbare natuur”

Op woensdag 23 september kan je in de feestweek van 50 jaar Hortus Nijmegen om 15 uur meewandelen met Paul Hoftijzer (waarbij Neeltje hem assisteert).

Tegenwoordig kom je steeds vaker verhalen van mensen tegen die “wild-plukken” ,om zo je eten voor een deel te oogsten in de natuur. Onze grootouders vonden het vanzelfsprekend om kruiden voor kwaaltjes en groente, noten en vruchten voor het dagelijkse eten gewoon in en rond je huis te verzamelen. Die kennis en ervaring zijn we tegenwoordig vaak kwijtgeraakt.

Paul zal al wandelend in de Hortus zijn ervaring in “wild-plukken” met je delen. En je zult verrast staan hoeveel planten, ook in onze siertuinen gewoon gebruikt kunnen worden. Ook veel planten die we gewoonlijk onkruid noemen blijken nuttige groente te zijn. Denk maar eens aan brandnetel of de ergernis van vele tuin-mannen en -vrouwen als hun tuin vol staat met zevenblad.   

Met dit ommetje door de Hortus willen we een basis leggen om zelf verder alles wat nuttig of eetbaar is in onze tuin en de natuur om ons heen zinvol te kunnen gebruiken.

In de kookdagen bij de Hortus hebben Paul & Neeltje al velen eerder verrast met zeer smaakvolle gerechten gemaakt van gezonde natuurlijke ingrediënten, dus kooktips en recepten zullen zeker ook verteld worden.
www.nederlands-dis.nl www.natuur-keuken.nl

Voor deze activiteit is in de feestweek van de Hortus deelname gratis, aanmelding niet noodzakelijk. Maar een vrijwillige bijdrage voor de Jubilerende Hortus wordt erg op prijs gesteld. Kijk ook op de pagina “Knuffel het Knuppelpad

Verdere inlichtingen bij Paul Hoftijzer: paulhoftijzer@gmail.com

Het evenement is afgelopen.

Datum

22 sep 2023

Tijd

15:00 - 17:00
Hortus Nijmegen In de Botanische tuin

Locatie

Hortus Nijmegen In de Botanische tuin
D'Almarasweg 22D, 6525 DW Nijmegen
Website
https://www.hortusnijmegen.nl/onze-tuinen/botanische-tuin/

Zie de kleuren in alle jaargetijden. Luister naar de vogels, zie de eekhoorns en wat er in het water rondscharrelt. Volg hoe de beek met klaterend water in de vijver tot rust komt. Beklim het alpinum. De Botanische Tuin kenmerkt zich door verschillende nagebootste landschappen met overwegend ‘natuurlijke’ vegetaties.

Categorie

Organisator

Paul Hoftijzer
Email
paulhoftijzer@gmail.com
september 2023
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930