Tonentalen “Estrella”

‘Verbeeldend in muziek’. De basis van het project ‘tonentalen’ wordt gevormd door celliste Janske Polman en gitarist/componist Ton Lukassen. Deze unieke, fraaie, authentieke combinatie zorgt voor een warme muzikale omhelzing.  

Het concert Nimbus In Trianon werd in 2019 het ei gelegd dat de opmaat vormde voor de samenwerking tussen de klassiek geschoolde celliste en de gitarist (klassiek en flamenco) die met zijn gitaar en de drive te creëren, verbintenissen aangaat met muziekstijlen en componisten van ver over onze landsgrenzen.  

Waar je even wilt zijn Vanaf 2015 schrijft Ton geïnspireerd door o.a. de flamenco, fado, jazz en Latijns-Amerikaanse componisten, eigen werk. Het genre kenmerkt zich als autobiografisch. Muziek die je daar brengt, waar je soms even wilt zijn. Tonen in een kleurrijke dynamiek in wankel evenwicht over dát, wat zo bij ons hoort. 

Van ver en dichtbij Alles wordt aangeraakt, veel komt voorbij; techniek dienend aan een universele taal; muziek ontsnapt uit andere windstreken waait deze middag op deze fraaie locatie – Hortus Nijmegen – naar uw oren.

Ons concert ‘Estrella’ in de Hortus-Nijmegen bijwonen!?