Paddenstoelenwandeling 14 november

In de komende periode kun je deelnemen aan Paddenstoelen wandelingen onder leiding van Bas Budel, Cyril Hageman of Antoon Kuhlmann.

Laatstgenoemde is samen met Domenique Clement de auteur van het boek Paddenstoelen in kunst, cultuur en natuur. Dit boek zal ook te koop zijn in de Hortus Nijmegen, tijdens de wandelingen.

De wandeling zal op de volgende dag worden georganiseerd.

  • Zondag 14 november van 13.30 tot 15.00 uur

 

De wandeling duurt ongeveer één uur. Daarna rond 14.30 uur krijgen alle deelnemers een heerlijke kop paddenstoelensoep met een luxe cracker en tevens een lekkere kop koffie of thee naar keuze.

Nog volop paddenstoelen!

De rust in de Botanische Tuin is begin november weer teruggekeerd. Er valt nog genoeg na te genieten. Zo zijn er laat in deze herfst nog volop paddenstoelen te zien. Ook dit jaar vallen weer andere soorten op in vergelijking met voorgaande jaren… en op andere plekken. Zo zijn er dit keer opvallend weinig vliegenzwammen te zien. Maar misschien komen die nog… zolang er meer geen sprake is van nachtvorst.  Daar kunnen de meeste paddenstoelen niet tegen.

Door de vele regen van half oktober doen bladverterende soorten het juist goed. Overal duiken ze op wanneer je in de bermen langs de wandelpaden kijkt. Bijvoorbeeld de lilaroze paddenstoelen van het Elfenschermpje of de vettige bruingrijze hoedjes van de Botercollybia. Neem zelf een kijkje in de Botanische Tuin of meld je aan voor een van de speciale paddenstoelenrondleidingen.

En wil je vóór- of nàgenieten? Het boek ‘Paddenstoelen in kunst, cultuur en natuur’ vormt al een belevenis op zich. Er gaat een wereld voor je open wanneer je leest wat mensen allemaal met paddenstoelen doen.

Tickets

Voor een ticket kun je reserveren op “Ik ben aanwezig” Het kan zijn dat vanwege de coronamaatregelen de wandeling niet door kan gaan. Informeer daarom van tevoren of de wandeling doorgaat. Je kunt daarvoor bellen naar 024 – 785 3871. De ticketprijs voor deze wandelingen is € 9,50. Neem je registratieticket mee naar de Hortus Nijmegen en reken daar bij de kassa af.
RESERVEER HIER JE TICKET

Vrienden van de Hortus Nijmegen betalen € 5,-.  Ben je Vriend en wil je voor de korting in aanmerking komen stuur dan eerst een mail naar web@hortusnijmegen.nl en ontvang dan van ons je speciale kortingscode via e-mail. Daarna kun je met die link je ticket reserveren.

Het evenement is afgelopen.

Datum

22 sep 2023

Tijd

13:30 - 15:00
Hortus Nijmegen

Locatie

Hortus Nijmegen
D'Almarasweg 22D, 6525 DW Nijmegen
Website
https://www.hortusnijmegen.nl/

De Hortus Nijmegen kent twee tuinen, de Botanische tuin en de Theetuin. Ze worden gescheiden door de Beukenlaan. En de tuinen grenzen aan het terrein van de Universiteit en aan de spoorlijn naar Mook.

Categorie
Hortus Nijmegen

Organisator

Hortus Nijmegen
Telefoon
+31 (0)24 - 7853871
Email
contact@hortusnijmegen.nl
september 2023
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930