Hortuscafé: Art of Nature

Natuur inspireert kunst, kunst versterkt natuur

Het derde Hortuscafé van dit jaar in Hortus Nijmegen draait om de boeiende relatie tussen kunst en natuur. Welke rol speelt de natuur bij het maken en beleven van kunst? Wat voegt kunst toe aan de natuur? Het café in de Theetuin op donderdagavond 15 september (aanvang 19.30 uur) is een mix van verhalen, muziek, theater en beleving.

Anne Berk, tentoonstellingsmaker, publicist en vice-voorzitter van het Europese Sculpture Network, is onze eerste spreker. Ze noemt kunstenaars de ware antennes van de tijdgeest. Aan hun werk is af te lezen hoe we ons tot de natuur verhouden. Anne was curator van de recente tentoonstelling ‘Rettet den Wald’ in museum Het Valkhof. Vanavond vertelt zij met bevlogenheid over hoe ecokunstenaars door hun werk discussie, emotie en dadendrang weten op te wekken.

Vervolgens duiken we in de theaterwandeling EGO ECO van Theatergroep Greppel. Rick Luijmes en Gijs Top geven ons een inkijkje in hun voorstelling die zich in de Ooijpolder afspeelt. Hoe is het om middenin de natuur te spelen? Na de pauze maken we een ommetje langs een aantal kunstenaars in de tuin. Tijdens een mini-expositie tonen ze hun werk en delen met ons hoe de natuur hen bezielt.

Als afronding gaan de sprekers en kunstenaars met het publiek in gesprek. Presentator van de avond is Ron Vervuurt. Met muzikale intermezzo’s door het gelegenheidsduo Dagmawit & Jasmien van het Nijmeegs Studentenorkest CMC.

Datum

15 sep 2022
Verlopen!

Tijd

19:30 - 22:30
Hortus Nijmegen Onder de Parasol

Locatie

Hortus Nijmegen Onder de Parasol
D'Almarasweg 22D, 6525 DW Nijmegen
Website
https://www.hortusnijmegen.nl/horeca-terras/

Op ons terras kan je in een rustige en inspirerende omgeving uitrusten van een wandeling door de botanische tuin en genieten van een hapje en een drankje. Je kunt hier ook lekker een boek lezen of op de computer werken (gratis wifi).

Hortus Nijmegen

Organisator

Hortus Nijmegen
Telefoon
+31 (0)24 - 7853871
Email
contact@hortusnijmegen.nl