Hortus Café ‘BOMEN OVER BOMEN’

Het eerste Hortuscafé van dit jaar in Hortus Nijmegen gaat over bomen. Bomen zijn onmisbaar in ons ecosysteem. Ze bieden voedsel en onderdak, verkoelen, stralen kracht uit, inspireren… En bovenal roepen ze veel emotie op. Het café ‘Bomen over Bomen’ op woensdagavond 17 mei (aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur) is een mix van verhalen, interviews, beleven en muziek. 

  • We beginnen met een rondleiding langs een aantal bomen in de Botanische Tuin. Gezond, ziek, verbrand, krachtig: op vier plekken vertellen hortulanus Bas Budel en anderen wat de bomen ons te vertellen hebben.  
  • Vervolgens komen onder de grote parasol in de Theetuin Thijs Oude Nijhuis en Janneke Bosma, groenadviseurs van de gemeente Nijmegen, aan het woord: hoe zit het bomenbeleid van de gemeente Nijmegen in elkaar en hoe komt dit tot uitvoering in onze groeiende en zichzelf verder ontwikkelende stad?   
  • Wagenings hoogleraar Bas Arts houdt een presentatie met de titel ‘Bossen, burgers en beleid’.     

Er is veel ruimte voor vragen aan de sprekers en discussie met het publiek. Allround presentator Ron Vervuurt leidt het Hortuscafé.   Tijdens de avond treedt zangeres Catherine Schuurman een paar keer op, met live begeleiding van haar pianiste. Ze zingt prachtige chansons in het Frans en Nederlands. Tickets (8,79 euro) zijn nu al te koop via deze link. De prijs is inclusief een pauzedrankje en servicekosten. (studenten betalen 5,79 euro)

Datum

17 mei 2023
Verlopen!

Tijd

19:00 - 22:00
Hortus Nijmegen Theetuin

Locatie

Hortus Nijmegen Theetuin
D'Almarasweg 22D, 6525 DW Nijmegen
Website
https://www.hortusnijmegen.nl/onze-tuinen/theetuin/

In onze gecultiveerde theetuin vind je veel rust en schoonheid. Ook vind je er – onder de grote parasol – het terras, de kassen en de serre. Daarmee biedt deze prachtige locatie ruimte aan feestjes, lunches, promotiefeesten, optredens, trouwpartijen en zelfs uitvaarten. Daarnaast is het een fijn onderkomen voor het geven workshops.

Hortus Nijmegen Onder de Parasol

Locatie 2

Hortus Nijmegen Onder de Parasol
D'Almarasweg 22D, 6525 DW Nijmegen

Op ons terras kan je in een rustige en inspirerende omgeving uitrusten van een wandeling door de botanische tuin en genieten van een hapje en een drankje. Je kunt hier ook lekker een boek lezen of op de computer werken (gratis wifi).

Hortus Nijmegen Op het Pleintje

Locatie 3

Hortus Nijmegen Op het Pleintje
D'Almarasweg 22D, 6525 DW Nijmegen

Je kunt hier in een rustige en inspirerende omgeving genieten van onze biologische koffie en thee. Ook andere dranken staan op onze menukaart, evenals gebak, kleine lunchkaart en biologische ijsjes.

Organisator

Duurzaamheidscafé + Hortus Café
Telefoon
024 - 785 3871
Email
contact@hortusnijmegen.nl
Website
https://duurzaamheidscafenijmegen.nl/events/hortuscafe-en-duurzaamheidscafe-nijmegen-2021-2-nijmegen-vitaal-en-groen/

Samen organiseren deze partijen het Duurzaamheidscafé

september 2023
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *