Expositie “Godin van de Flora”

De wandelroute “Godin van de flora” verbindt de Nijmeegse stadsparken en groenstroken met historie. De route sluit mooi aan op de Romeinse Limes route, die sinds kort nu onder Wereld erfgoed van Unesco samen vallen. Oud en nieuw worden met elkaar verbonden in deze wandelroute. Flora en fauna in stad en landschap komen volop aan bod. Flora was een Romeinse godin van de bloemen en de lente. In het Valkhofpark heeft omstreeks de 18e eeuw een standbeeld gestaan van de Godin van de flora. Met deze wandelroute willen wij het standbeeld op een hedendaagse manier invulling geven.

Dit kunstproject brengt de biodiversiteit van de lente, zomer, herfst, winter en het veranderd landschap, ieder jaar in beeld met foto’s, beeldende kunstinstallaties, performances. Ook de bijbehorende geschiedenis en historie van de stad verbinden wij op speciale wijze aan de interactieve wandelroutes.
De Hortus Nijmegen bevindt zich in de route “Godin van de Flora” van de werkgroep Hortus Civitatis ( zie persbericht) over de tentoonstelling ‘Godin van de Flora’ in het Huygens gebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen, die tot eind september 2021 voor iedereen te bezoeken is.

Tien regelmatige bezoekers van de Botanische Tuin, die zich hebben laten inspireren door de aanwezige schoonheid en biodiversiteit, vertonen ieder tien van hun geselecteerde foto’s om op ’s avonds 16 september te tonen.

Inloop is vanaf 19.30 uur

20.00 uur: als de zon ondergaat, presenteren een aantal regelmatige bezoekers om beurten op scherm een tiental foto’s. Hierbij hebben zij zich laten inspireren door de aanwezige schoonheid en biodiversiteit in de Botanische Tuin. De Hortus bevindt zich binnen de route én bestaat, net als de postzegel, 50 jaar.

Deelnemende fotografen zijn:

  • Jan Jansen
  • Beppie Onstenk
  • Niek Abbes
  • Tonnie van Marwijk
  • Margareth Bosch
  • Cyril Hageman
  • Annemiek Wauben
  • Ank van Rens
  • Frans Beulen
  • Huub Beckers

 

21.15 uur: Performance van Beeldende kunstenaars Boudewijn Corstiaensen en José Geurts. Het thema is een 2000 jaar oude droom: ‘Vannacht droomde ik dat ik een Vlinder was of ben ik nou een Vlinder die droomt dat zij een mens is’. De inspiratie voor de performance komt van een kinderpostzegel met bijbehorend boekje dat Boudewijn precies 50 jaar geleden heeft ontworpen.
De ‘Godin van de Flora‘ presenteert zich vanuit de kinderdroom middels lichtbeelden van bloemen en vlinders uit de wandelroute, die geprojecteerd worden op een wit handgeschept vel papier. Met het witte papier wordt de wedergeboorte van een vlinder uitgedragen en gesymboliseerd.

Reserveer je plekje
Een plek reserveren is in verband met de RIVM Coronamaatregelen noodzakelijk dit kan via “Ik ben aanwezig” Hou er rekening mee dat er maar 75 tickets beschikbaar zijn. De prijs is € 5,- exclusief reserverings- en iDEAL kosten. In het ticket inbegrepen zijn een kopje koffie of thee bij de inloop. Alle andere drankjes en gedurende de pauze zijn op eigen kosten.

 

Het evenement is afgelopen.

Datum

22 sep 2023

Tijd

19:30 - 22:00
Hortus Nijmegen Onder de Parasol

Locatie

Hortus Nijmegen Onder de Parasol
D'Almarasweg 22D, 6525 DW Nijmegen
Website
https://www.hortusnijmegen.nl/horeca-terras/

Op ons terras kan je in een rustige en inspirerende omgeving uitrusten van een wandeling door de botanische tuin en genieten van een hapje en een drankje. Je kunt hier ook lekker een boek lezen of op de computer werken (gratis wifi).

Organisator

Werkgroep Hortus Civitas
Email
cyrilhageman@hortusnijmegen.nl
september 2023
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930