Cultuurcadeau in de Theetuin

Waalkwartet

Dit programma wordt mogelijk gemaakt door ‘CultuurCadeau’:

Rabo Cultuurpitch, Poelmann van den Broek, RC Rijk van Nijmegen, Vierdaagsefeesten, De Lindenberg, Nijmegen Klinkt, Stichting Vlegel  info@nijmegenklinkt.nl

Het Waalkwartet heeft een bijzondere samenstelling. Het is een zogenaamd fluitkwartet bestaande uit fluit, viool, altviool en cello. Naast de moderne instrumenten spelen we ook regelmatig op authentieke instrumenten, in één concert.

Wij kennen elkaar uit Het Gelders Orkest en besloten op een gegeven moment te gaan samenspelen. Janneke Roelofs werkt als eerste violiste in HGO evenals Anna Wiersum Anna heeft zich naast de viool ook toegelegd op de altviool. Ook Heleen de Witte werkte 25 jaar lang als fluitiste in hetzelfde orkest. Het kwartet is compleet met Hugo Doesburg als cellist.

Het eerste concert dat we gaven was meteen een succes meteen uitverkochte zaal, wat het eenvoudig maakte om samen te blijven spelen en verder te gaan met het zoeken naar interessante werken voor de bezetting. Het prachtige fluitkwartet in D-dur KV285 van W.A. Mozart staat regelmatig op het programma, evenals een aantal werken van componisten die zich hebben laten inspireren door Mozart of anderszins een relatie met hem hebben zoals bijvoorbeeld P.I. Tschaikowsky die ook wel de Mozart van Rusland genoemd wordt.

Dit concert wordt georganiseerd volgens het systeem “Betaal achteraf een vrijwillige bijdrage“. Betalen van deze bijdrage kan via PIN, maar ook met uw eigen Bankapp op de telefoon door het scannen van een QR code. Aan het eind van het concert zal er nog een keer gewezen worden op deze mogelijkheid.

Kijk ook op de website van Nijmegen Klinkt

Tags: ,

Datum

22 sep 2023

Tijd

14:00 - 15:15
Hortus Nijmegen Onder de Parasol

Locatie

Hortus Nijmegen Onder de Parasol
D'Almarasweg 22D, 6525 DW Nijmegen
Website
https://www.hortusnijmegen.nl/horeca-terras/

Op ons terras kan je in een rustige en inspirerende omgeving uitrusten van een wandeling door de botanische tuin en genieten van een hapje en een drankje. Je kunt hier ook lekker een boek lezen of op de computer werken (gratis wifi).

Categorie
Nijmegen Klinkt

Organisator

Nijmegen Klinkt
Telefoon
+31621296803
Email
info@nijmegenklinkt.nl

Nijmegen Klinkt! wordt georganiseerd door Valkhof Klassiek, Nijmeegs Muziekfestival, Nijmeegse Federatie voor Muziekverenigingen, Heart for Arts, Valkhofvereniging en de Torendag. Nijmegen Klinkt! wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen.

september 2023
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930