Wandelingen

Van Hortus tot Hortus

De Hortus Nijmegen is een prachtig startpunt van een aantal wandelingen die wij samen met Bart Puntman, wandeltrainer van Bart Wandel, voor de sportieve wandelaar hebben samengesteld.

Deze wandelingen zijn bij de Hortus Nijmegen op te halen. Ook kunnen deze wandelingen digitaal worden gedownload. (zie daarvoor de link bij elke wandeling)

De Heilige Landstichting wandeling

De Heilig Landstichting is erg bijzonder en het staat vol met gebouwen die totaal niet aan Nederland doen denken. Heilig Landstichting is niet zomaar een dorp en deze wandeling brengt je vanaf de Hortus Nijmegen via de sportvelden en de Profetenlaan Naar de Heilige Landstichting. Als je de tijd neemt kun je ook de bijzondere Cenakelkerk of het Arabische dorp gaan bezoeken. Tussen de bomen door kun je meerdere vreemde bouwwerken zien die de moeite van het bekijken waard zijn. Via het Radboudplein, de Koning Davidlaan en de oversteek van de Sophiaweg en over de Groesbeekseweg ga je terug naar de Hortus Nijmegen. Aan het einde van de route kun je daarna de wandeling goed afsluiten met een kopje koffie of thee op het terras van Het Theehuis.

 

Heilige landstichting

De “Brakkenstein beleef wandeling”.

Brakkenstein ligt in het zuiden van Nijmegen, dicht bij Hortus Nijmegen. De naam is eeuwenoud en zou verband houden met een onderkomen voor jachthonden, de zogeheten “Bracken”. Ook zeer bekend is Huize Brakkesteyn waarin tegenwoordig een luxe restaurant is gevestigd. Maar Brakkenstein heeft meer!

In Klooster Brakkenstein is het moederhuis van de Congregatie van het Allerheiligst Sacrament in Nederland gevestigd. In 2011 werd de nieuwgebouwde Sacramentskerk ingewijd die in plaats kwam van de gesloopte kloosterkerk. Zodra je onder de bogen van Aqua Viva door gaat, ga je terug naar Hortus Nijmegen. Aan het einde van deze route kun je daar na de wandeling goed afsluiten met een drankje of hapje op het terras. Geniet ook van de tuinen.

 

Beleefroute Brakkenstein

De “Ontdek de campus wandeling”

De Radboud campus telt vele gebouwen, allemaal op loopafstand. Deze wandeling laat je de meeste gebouwen zien, zoals de Aula, Elinor Ostromgebouw, Erasmusgebouw en ook het Grotius- en Huygensgebouw. Daarnaast is er ook veel groen waar je van kunt genieten als je er langs komt.

Zo is er een reusachtige bibliotheek vlakbij het Erasmusgebouw. Maar tijdens deze wandeling kun je ook genieten van de standbeelden die overal op de campus staan. Geniet gedurende deze ruim 5,5 km . En als je dan terug gaat naar de Hortus Nijmegen, kun je aan het einde van deze route genieten van een koffie of thee op het terras. Of loop ook nog even door de tuinen van de Hortus Nijmegen, geniet van de bloemenpracht.

 

Groene Campus Route

De “Korte N70 wandelroute”

De N70 trail route in Berg en Dal bij Nijmegen is uniek. Wij hebben speciaal voor onze bezoekers een verkorte versie van de route opgenomen in onze Hortus naar Hortus wandelingen. Een deel van onze route volgt ook de originele N70 natuurwandelroute.

De N70 Natuurwandelroute is enorm de moeite waard. Het is niet voor niets een zeer populaire en véél gelopen route. Het gebied kan daardoor ook behoorlijk druk worden. Houd je vooral ook aan de wandelregels op deze route. Geniet gedurende deze ruim 8 km vooral van de natuur en de vergezichten over het Gelders Landschap. Eenmaal terug op de Hortus Nijmegen, kun je genieten van een drankje of hapje op het terras. Natuurlijk kun ook nog even de tuinen van de Hortus Nijmegen bewonderen.

 

Korte N70 wandeling