Workshops, Muziek, Kunst en meer...

voor ieder iets passends

Een greep van wat Hortus Nijmegen biedt

Wil je meer contact met planten; meer weten van eetbare bloemen, of leren koken met wilde planten?  jezelf al schrijvend beter leren kennen?  Wil je met je kinderen hier iets ondernemen, een rondleiding doen, of op zondagmiddag komen genieten van muziekoptredens?
In Hortus Nijmegen vind je het allemaal. 

 

Voor Kinderen

In de warme maanden kunnen kinderen met hun ouders of grootouders gewapend met schepnet en emmer naar waterdiertjes speuren in de theetuin. Breng ze op naam met een zoekkaart

Workshops en meer

Het hele jaar door organiseren we workshops en cursussen. Ze gaan over natuurlijk leven, contact met planten, mediteren en nog veel meer.  Je vindt het in onze agenda.

Concerten

Op zondagmiddagen kan je in de Hortus terecht voor muziek-optredens: van flamingo tot klassiek, van improvisatie-muziek in kleine bezetting tot orkestuitvoeringen, maar ook kooruitvoeringen …

Rondleidingen

Je kunt als groep een rondleiding aanvragen. Dat kan ook als je een feest geeft of iets anders in de Hortus wilt doen.
Én het kan een themawandeling zijn met een onderwerp dat bij het seizoen…


Zondagmiddag concerten

Iedere zondagmiddag kun je heerlijk genieten van muziek in de Theetuin van Hortus Nijmegen. Soms Flamingo, soms Klassiek, soms Improvisatie. Laat je verrassen onder het genot van een drankje of hapje.

Fijne zondagmiddag besteding

Veel muziekoptredens kwamen al langs op zondagmiddag in onze gezellige Theetuin. De muzikanten komen meestal uit de regio. Soms van iets verder. In de agenda hieronder zie je wat er komende tijd op het programma staat.


Voor kinderen

Wij verzorgen regelmatig van alles voor kinderen. Met een spannende speurtocht leren kinderen wat ze kunnen ontdekken in een groene omgeving. Kijk op de agenda voor eventuele kinderworkshops zoals: insectenhotels maken.

Zelf op onderzoek

In de warme maanden kunnen kinderen met hun ouders of grootouders, gewapend met schepnet en emmer, naar waterdiertjes speuren in de theetuin. Breng ze op naam met een zoekkaart en ontdek hoe leuk het leven onderwater kan zijn! Vraag aan één van onze medewerkers naar de benodigde spullen.

 


Rondleidingen

Je kunt als groep een rondleiding aanvragen. Dat kan ook als je een feest geeft of iets anders in de Hortus wilt doen.

Samen wandelen en uitleg krijgen

Wil je liever een themawandeling met een onderwerp dat bij het seizoen, de gelegenheid of de groep past? Dat is bijvoorbeeld (in het voorjaar) mogelijk met Stinzenplanten die in grote getale in de Botanische Tuin groeien, maar het kan een thema op aanvraag zijn. 

Kunst in de Hortus

Twee keer per jaar organiseren we in de zomer een beeldenexpositie in de Theetuin. Kunstenaars uit de omgeving laten dan hun beeldende werk zien.

  • De eerste expositie is in de periode april mei en juni en
  • de tweede in juli augustus september.

Het zijn altijd groepsexposities van amateurkunstenaars, beeldhouwers of keramisten. De combinatie van beelden tussen de groeiende en bloeiende planten is bijzonder.

De meeste werken zijn te koop en de toegang is vrij tijdens openingsuren.

Houd onze agenda in de gaten voor de kunst in 2020.

Ons aanbod aan workshops en cursussen vind je in de agenda