Welkom op de site van Hortus Nijmegen

De Theetuin en de horeca zijn weer open !

Klik hier voor de actuele openingstijden. 

Hortus Terras biedt een heerlijk kopje koffie, thee of sapje, gebakje of ijsje. Nieuw: vanaf nu kun je ook genieten van een kleine lunch, bestaande uit verse vegetarische soep en vega tosti’s.

Welkom op de site van Hortus Nijmegen

Close-Up een nieuwe rubriek

Sinds kort is er op deze site een nieuwe rubriek met de naam Close-up. Kijk en zie waarom deze naam zo duidelijk aangeeft waar het over gaat.

Hortus zoekt nieuwe vrijwilligers

Zonder vrijwilligers, geen Hortus Nijmegen. Vrijwilligers bepalen het succes. De Hortus geeft vele mogelijkheden om je talenten in te zetten. Er werken vrijwilligers in tuinen, de technische dienst, de administratie en  programmering van activiteiten.

Word ook vriend van Hortus Nijmegen

Vrienden zijn altijd welkom!
Als je de Hortus regelmatig bezoekt en je draagt het voortbestaan van onze groene oase een warm hart toe, kun je je aanmelden als ‘Vriend van Hortus Nijmegen’. Je bent ‘Vriend van de Hortus Nijmegen’ voor 25 euro per jaar.

Aan de zuid-oost grens van Nijmegen ligt de Hortus Nijmegen

De Hortus Nijmegen kent twee tuinen, de Botanische tuin en de Theetuin. Ze worden gescheiden door de Beukenlaan. En de tuinen grenzen aan het terrein van de Universiteit en aan de spoorlijn naar Mook.

Botanische tuin

Zie de kleuren in alle jaargetijden. Luister naar de vogels, zie de eekhoorns en wat er in het water rondscharrelt. Volg hoe de beek met klaterend water in de vijver tot rust komt. Beklim het alpinum. De Botanische Tuin kenmerkt zich door verschillende nagebootste landschappen met overwegend ‘natuurlijke’ vegetaties…

Theetuin

Beeld van Fred Broekkamp tijden 'Kunst in de Hortus'. foto2016 ©Jan Jansen
In onze gecultiveerde theetuin vind je veel rust en schoonheid. Ook vind je er – onder de grote parasol – het terras, de kassen en de serre. Daarmee biedt deze prachtige locatie  ruimte aan feestjes, lunches, promotiefeesten, optredens, trouwpartijen en zelfs uitvaarten. Ook is het een fijn onderkomen voor workshops …

Workshops & Cursussen

Wil je meer contact met planten? Meer weten van eetbare bloemen, of leren koken met wilde planten? Jezelf al schrijvend beter leren kennen? Of wil je leren hoe je met natuurlijke materialen kan schilderen? De Hortus biedt het allemaal. En nog veel meer! Regelmatig zijn er workshops en cursussen kijk daarvoor op de Agenda of houd onze Facebookpagina in de gaten.

Concerten

Op sommige zondagmiddagen kan je in de Hortus genieten van muziek-optredens. We organiseren voor elk wat wilsvan flamingo tot klassiek, van improvisatie-muziek in kleine bezetting tot orkestuitvoeringen, maar ook kooruitvoeringen en singer-songwriters staan op het programma. Dat alles in de Theetuin van de Hortus: onder het genot van een hapje en een drankje onder de grote parasol buiten of in de intimiteit van de kas. Ook hiervoor kijk je regelmatig op de Agenda

Nieuws & Tuinberichten

Lees hier het Laatste nieuws over onze activiteiten, acties en evenementen. Regelmatig hebben we ook leuke Tuinberichten.